”Trebuie evaluat impactul acestui embargo” de un an asupra produselor agroalimentare provenind din Europa şi America de Nord, a afirmat ministrul într-o declaraţie pentru canalul de televiziune France 2, după cum relatează AFP.

El a salutat 'primul pachet de măsuri' de 125 milioane de euro deblocate luni de Comisia Europeană pentru susţinerea producătorilor europeni de fructe şi legume perisabile, subliniind că, 'dacă va fi necesar', aceste măsuri trebuie suplimentate.

Rusia a interzis acum circa două săptămâni importurile de produse agroalimentare din ţări occidentale, inclusiv din UE, ca răspuns la sancţiunile economice aplicate Moscovei de Occident în legătură cu situaţia din Ucraina. Lista include produse din carne şi lapte, precum şi fructe şi legume provenite din SUA, UE, Canada, Australia şi Norvegia.

Marii furnizori de legume şi fructe pentru Rusia – Polonia, Lituania, Belgia şi Olanda – vor fi principalii beneficiari ai susţinerii financiare europene.

O reuniune excepţională a miniştrilor europeni ai agriculturii este prevăzută pentru 5 septembrie la Bruxelles pentru a examina impactul embargoului rus. (Sursa: Agerpres)