"România va continua să dezvolte piaţa de capital pentru ca aceasta să devină o alternativă la finanţarea prin intermediul sectorului bancar, astfel încât să ajute la creşterea economiei şi la dezvoltarea companiilor. Atât numărul companiilor listate cât şi nivelul capitalizării au crescut în ultimii ani şi, pe ansamblu, randamentele au avut o performanţă bună, existând companii ale căror acţiuni au înregistrat creşteri de două cifre. În plus, în viitorul apropiat ne aşteptăm şi la mai multe listări ale companiilor de stat care să reprezinte interes pentru investitori, similar cu cele realizate în anii trecuţi", a spus Borc. 

Bursa de Valori Bucureşti, alături de Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiei cu Mediul de Afaceri, au colaborat pentru realizarea Ghidului Investitorului Străin, disponibil pe pagina oficială de Internet www.investromania.gov.ro. Ghidul include informaţii extinse despre mediul de afaceri din România, investiţii şi finanţarea companiilor, inclusiv prin listarea la bursa pe Piaţa Principală şi pe piaţa AeRO. 

"Investitorii străini au în plus un alt ghid detaliat, intitulat InvestingRomania, despre perspectivele şi investiţia pe piaţa de capital locală, creat special de Bursa de Valori Bucureşti. Acesta cuprinde informaţii despre companiile listate, aspecte fiscale ale investiţiilor bursiere, noutăţi în reformele pieţei şi infrastructură", menţionează sursa citată.