"Nu vom da afară poliţişti din stradă, ci pe cei din aparatul central şi din birouri. Liderii de sindicat s-au transformat în analişti. Se pricep la toate. Cei care vor rămâne vor avea parte de susţinere. Procesul va consta în păstrarea ordinii şi siguranţei publice”. Igaș a mai spus că norma de hrană va fi redusă doar pe luna iunie.

Șeful de la Interne a mai declarat că va încerca comprimarea și reducerea aparatului de stat. Organigramele vor fi analizate până mâine: "Sunt posturi care nu se justifică. Toți cei aflați în misiuni vor fi păstrați în funcții". Din Ministerul de Interne ar urma să plece 9.500 de angajați.
1.200 de lei, leafa maximă la Interne. Vor fi afectați 140.000 de angajați

Norma de hrană a angajaților din Ministerul Administrației și Internelor va fi redusă de la 720 la 130 de lei. Venitul lunar al unui salariat va fi de maximum 1.200 de lei

Aproximativ 140.000 de angajaţi ai Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) vor fi afectaţi de decizia Direcţiei Financiare de a reduce cu 550 de lei norma de hrană, poliţiştii urmând să primească lunar doar 150 de lei, în loc de 700, cât primeau până acum. Potrivit lui Traian Igaş, ministrul de interne, măsura ar urma să fie aplicată chiar de la începutul acestei luni, iar după această diminuare a veniturilor un poliţist va câştiga între 800 şi 1.200 de lei lunar.

Igaş: "Riscăm să nu putem plăti integral salariile"

În declaraţia oficială de ieri, Traian Igaş a mai precizat că această măsură trebuie luată urgent. "Riscăm să nu putem plăti integral salariile", a spus ministrul. El a mai adăugat că restructurările ar fi trebuit făcute de mulţi ani şi că lipsa reorganizării a condus la situaţia în care România are cu o sută de poliţişti la 100.000 de locuitori, peste media europeană. Sindicaliştii sunt foc şi pară şi ameninţă să iasă în stradă.

Vasile Lincu, liderul Sindicatului Pro Lex, a declarat pentru mediafax.ro că reducerea normei de hrană "are rolul de a testa gradul de suportabilitate al poliţistului român ameninţat cu destituirea".

Secretarul general al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Toader Paraschiv, susţine că norma de hrană era o măsură compensatorie acordată poliţiştilor de mai mult timp. El a mai spus că săptămâna viitoare poliţiştii vor picheta sediile prefecturilor din ţară.