Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, lansează o serie de atacuri dure la adresa PSD. Motivul: o gaură uriaşă lăsată în buget, totul pentru ca social-democraţii să se poată lăuda că au iniţiat creşterea pensiilor. Este o incompetenţă şi iresponsabilitate criminală a PSD, e un proiect de lege pe care l-au aruncat asupra noastră, susţine ministrul liberal.

În plus, Florin Cîţu a precizat că banii pentru majorarea pensiilor de la 1 septembrie sunt trecuţi în buget, însă pentru creşterea alocaţiilor nu există fonduri.

Au aprobat o lege fără sursă de finanţare

“Aici vedeți incompetența și iresponsabilitatea criminală a PSD. Au trecut o Lege a pensiilor prin Parlament care arată un impact negativ pentru buget de 24 miliarde de lei în 2020. A trebuit să preiau această gaură de 24 de miliarde, să fac rost de bani să-i pun în buget. Acesta este efectul. Deci 2,5% din PIB să faci rost de bani să plătești doar la pensii suplimentare. Știți cât e gaura pentru anul viitor? 51 de miliarde de lei aproape, au aprobat o lege fără sursă de finanțare, nu este asumată, este un proiect de lege pe care l-au aruncat asupra noastră”, a declarat Florin Cîţu, luni, într-o conferinţă de presă.

Veniturile pentru acest an nu mai sunt supraestimate

Ministrul Finanţelor a explicat că, spre deosebire de anul trecut, veniturile din acest an nu mai sunt supraestimate. “Anul acesta, veniturile sunt estimate conservator”, spune Cîţu.

“Deficitul este 3,6% estimat. Anul trecut veniturile au fost supraestimate. Anul acesta, veniturile sunt estimate conservator, nu sunt supraestimate. Nu am inclus venituri din supracolectare, tot ceea ce se întâmplă dacă vom avea rezultat cu informatizarea ANAF va fi în plus și nu este inclus în buget”, a declarat ministrul Finanţelor Publice.