Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, speră că, ţinând cont de criza economică şi de resursele bugetare limitate din acest an, măcar Dumnezeu şi astrele să poată ajuta agricultura românească.

„Anul 2010 este un an greu, în care vom încerca să ieşim din criză, un an în care va trebui să ne descurcăm cu resurse bugetare limitate. Să sperăm că vom reintra pe o pantă de creştere economică, destul de firavă la început”, a declarat Mihail Dumitru, citat de Mediafax.

Cum merge economia, aşa merge şi agricultura

El a adăugat că agricultura va merge rău în condiţiile în care economia va avea probleme.

„Eu am speranţa, dar asta depinde mai mult de Dumnezeu decât de puterile noastre omeneşti, să avem un an agricol bun. Primele semne meteo, climatice, sunt pozitive. Dacă vom avea un an agricol bun, probabil că agricultura va contribui mai mult la creşterea Produsului Intern Brut. Eu sper ca măcar astrele, condiţiile climatice, să ne ajute să avem un an bun”, a mai spus ministrul Agriculturii.

Mihail Dumitru este specialist în economie agrară, iar până la ocuparea funcţiei de ministru a lucrat ca negociator-coordonator al Programului de dezvoltare rurală pentru România, la Comisia Europeană.

SURSA: Mediafax