Potrivit comunicatului remis redacției de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale(MADR), miercuri,10 octombrie 2012, Daniel Constantin, va avea o întâlnire de lucru cu omologul său din Federaţia Rusă, Nikolai Vasilievici Fedorov.
”Cu această ocazie vor fi dezbătute aspecte privind evaluarea stadiului cooperării în domeniul agriculturii dintre cele două state, partea română reafirmându-şi interesul pentru dezvoltarea relaţiilor în domeniul zootehniei, al situaţiei comerciale de pe pieţele agroalimentare din România şi Federaţia Rusă, precum şi în domeniul fitosanitar”-precizează MADR.

Totodată, membrii delegaţiei române sunt interesaţi de un schimb de informaţii în domeniul sanitar-veterinar pentru relansarea livrărilor bilaterale de produse agricole între Autoritatea Naţională Sanitară – Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor din România şi Rosselhoznador (autoritatea veterinară rusă).
De asemenea, în dimineaţa zilei de 11 octombrie 2012, cei doi miniştri ai agriculturii vor participa la deschiderea oficială a Expoziţiei Agroindustriale de la Moscova „Toamna de Aur”. – se mai precizează în comunicatul remis de MADR.