''Ucraina se află mai aproape ca niciodată de un război civil. Trebuie soluţionată criza, ţinând cont de interesele tuturor regiunilor Ucrainei', a subliniat şeful diplomaţiei de la Moscova, într-un interviu pentru Bloomberg TV, potrivit ITAR-TASS.

''Ucraina se află mai aproape ca niciodată de un război civil. Trebuie soluţionată criza, ţinând cont de interesele tuturor regiunilor Ucrainei', a subliniat şeful diplomaţiei de la Moscova.

Referindu-se la alegerile prezidenţiale de la 25 mai din Ucraina, ministrul rus a afirmat că acestea nu pot fi legitime atâta timp cât violenţele continuă în sud-estul ţării, unde, a adăugat el, ''este un război real'' şi unde Rusia consideră că acţionează 'mercenari din SUA'.

În acelaşi interviu, Serghei Lavrov s-a pronunţat împotriva ''încercărilor de a atrage Ucraina în NATO'', care, în opinia sa, ''vor avea consecinţe negative pentru întreaga securitate europeană''. ''Această problemă priveşte nu numai Ucraina şi NATO, ci şi Rusia'', a ţinut să sublinieze ministrul rus de externe.

''Nu avem intenţia să trimitem trupe în Ucraina. Limba rusă, Biserica Ortodoxă Rusă s-au născut pe teritoriul Ucrainei de astăzi, iar noi nu ne considerăm străini unii pe alţii'', a mai spus şeful diplomaţiei de la Moscova.
Sursa: Agerpres