"Această declaraţie de integritate pe proprie răspundere, da, a fost semnată de miniştrii, nu le-am impus-o eu, ci le-am recomandat. Sunt nişte criterii de integritate care au fost sintetizate de mai multe organizaţii neguvernamentale din România care de mulţi ani de zile lucrează pe aceste domenii. (…) De ce le-am sugerat să le semneze? Mi se pare că este important ca oamenii să-şi asume aceste criterii, în măsura în care ei le îndeplinesc şi, pe de altă parte, cred că este important să dăm şi semnalul, încă de la vârf, de la nivelul Guvernului, că vom cere, că anumite criterii de integritate vor fi respectate de toată lumea", a spus Cioloş, la Radio România. 

El a subliniat că transparenţa şi integritatea sunt elementele incipiente pentru o administraţie funcţională. "Sunt lucrurile pe care probabil nu o să le putem face în acest an, cel puţin în acest mandat, cel puţin este important că lucrurile trebuie să se schimbe măcar în al 12-lea ceas în interesul tuturor şi al cetăţenilor şi al partidelor politice care vor guverna după 2017 încolo", a adăugat Cioloş. 

Potrivit prim-ministrului, nu este suficientă schimbarea de la vârf, ci fiecare trebuie să-şi facă treaba acolo unde este. 

"Nu trebuie numai să lăsăm binele să câştige, ci să ajutăm să se întâmple. Este important ca energia voinţei schimbării să se transforme din energie de protest în energie de construcţie. E important şi protestul. Pe de altă parte, este important să înţelegem că este un proces colectiv schimbarea asta, nu este suficient să aibă loc schimbarea la vârf, dacă nu ne schimbăm la bază. Degeaba ne plângem de un Parlament, noi l-am ales şi oamenii de acolo pe bună dreptate spun: eu reprezint nişte oameni în teritoriu care m-au ales, care au dat un vot pentru mine. Când o parte din societate vrea schimbare, nu este suficient, dacă nu ne mobilizăm şi fiecare să-şi facă treaba acolo unde este", a punctat premierul. 

Sursa: Agerpres