După falimentul celor de la Thomas Cook alți 700 de oameni vor fi repatriați abia azi din vacanțe. Autoritatea de aviaţie civilă din Marea Britanie a anunţat, marţi, că încă 7.000 de clienţi blocaţi în diverse destinaţii turistice din cauza falimentului tour-operatorului Thomas Cook urmează să fie repatriaţi cu ajutorul a 39 de zboruri, transmite Reuters.

Până în prezent, 115.000 de turişti dintr-un total de peste 150.000 în cadrul aşa-numitei ‘operaţiuni Matterhorn’, cea mai amplă operaţiune de repatriere pe timp de pace, au fost repatriaţi.

Operaţiunea a fost lansată pe 23 septembrie.

În urmă cu o săptămână, premierul britanic Boris Johnson a promis că autorităţile vor veni în ajutorul turiştilor blocaţi în urma falimentului Thomas Cook. El a adăugat că trebuie analizate căi prin care operatorii de turism să se poată proteja de faliment, în urma prăbuşirii Thomas Cook şi a unei companii aeriene, Monarch, în 2017.

Grupul Thomas Cook realiza o cifră de afaceri de aproximativ 10 miliarde lire sterline (11,32 miliarde euro) pe an. De mai mulţi ani, însă, compania era afectată de o concurenţă acerbă între tour-operatori şi un mediu economic incert în special în Marea Britanie, în contextul Brexitului şi al deprecierii lirei sterline, datoriile Thomas Cook depăşind 1,7 miliarde lire sterline. A