Operatorul aerian Ryanair a avut un mesaj suprinzător pentru pilotii săi din Marea Britanie: dacă vor să nu rămână fără slujbe, asemenea angajaţilor de la Thomas Cook, trebuie să îşi ia concedii neplătite sau să se transfere la filalele din România, Ungaria sau Maroc. Mesajul a venit printr-o notă internă a companiei, în care se mai precizează că această măsură este încurajată pentru că există “un excedent semnificativ de piloți” la filiala din Marea Britanie.

„Sperăm că vor fi suficiente cereri pentru concedii neplătite sau pentru posturi part-time, ca să nu fie nevoie să apelăm la concedieri iarna aceasta”, se arată în nota internă citată de publicaţia The Guardian.

Aceasta informaţie vine în contextul falimentului agenţiei britanice de turism Thomas Cook, cea mai veche din lume, în urma căruia 9.000 de angajați din Marea Britanie, inclusiv piloți de aeronave și personal de bord, au rămas fără un loc de muncă.

Cei de la Ryanair îşi justifică măsurile de restructurare din Marea Britanie prin întârzierile aeronavelor Beoing 737 Max. Operatorul a comandat peste 100 de astfel de avioane, iar primele livrări trebuiau să sosească chiar în 2019, însă acest model de aeronavă este consemnat la sol, în urma accidentelor suferite de două 737 Max, deţinute de Ethiopian Airlines şi Lion Air.