Din anul 2016, fostul șef al SIE nu mai postase nimic pe pagina lui de facebook, ultima reacție fiind un anunț că nu mai este șef la SIE. Vineri, 25 ianuarie, Mihai Răzvan Ungureanu a început subit să scrie pe celebra rețea de socializare. Tema abordată au fost alegerile europarlamentare. Mai întâi a început lejer cu o întrebare țintită, dar repetată sub o altă formă într-un interval de doar o oră.

„Ce fel de reprezentare ar trebui sa aiba Romania la alegerile europarlamentare? Dupa ce criterii sunt alcatuite listele?” şi „Care sunt criteriile dupa care partidele actuale ar trebui sa isi construiasca lista de candidati la Parlamentul European?” , se întreabă MRU, care-și dă singur și răspunsul în mai puțin de o oră.

„Cred ca un candidat la Parlamentul European trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii:

1. Abilitate lingvistica medie in engleza, franceza, germana (una dintre aceste limbi macar, ceea ce inseamna obligatoriu nivel B1, cel putin)

2. O buna cunoastere a institutiilor europene, adica o buna cunoastere a mecanismelor de decizie

3. O buna cunoastere a contextului international, probat prin pozitii proprii, sustinute partinic sau nu

4. O buna pozitionare in raport cu alti factori de decizie (networking) europeni.

Cred ca insasi campania trebuie dusa la nivel european, sustinuta de grupurile partinice mari.

Nu cred ca prezenta pe liste trebuie sustinuta de trecutul politic l candidatilor, ci de viziunea de viitor a conducerii”, scrie Mihai Răzvan Ungureanu tot pe facebook.

Tirul postărilor a continuat cu „Avem incredere si intelegere, PNL? Hai sa vedem” și „Dupa criterii, nu altfel Crin Antonescu, de ce nu iti vezi de ale tale? De ce vrei sa fii europarlamentar? Ce meserie ai?”. Internauții șocați l-au întrebat dacă nu cumva cineva i-a spart contul de facebook.

În mai puțin de 30 de minute, MRU și-a șters toate postările, ceea ce a fost și mai șocant. Încercarea de revenire în atenția publică a fostului premier a fost un adevărat eșec. Întrebarea este vrea oare Mihai Răzvan Ungureanu să candideze la alegerile europarlamentare și dacă da, la ce partid? Variantele luate în calcul ar putea fi Pro România, condus de Victor Ponta, unde consilier este fostul șef operativ al SIE, generalul Silviu Predoiu sau PLUS, partidul lui Dacian Cioloș, cel pe care Florian Coldea l-ar dori președinte, conform mai multor surse din media.

 

Totuși, MRU a început cu stângul. Sau și-a angajat un consilier de imagine foarte slab, care-l sabotează deja sau are nevoie urgent de unul măcar mediocru.