Mihai Gâdea surprinde! Prezentatorul a vorbit despre un nou tratament anti-COVID, produs de compania Sanotize, cu sediul în Vancouver.

Compania respectivă a anunțat că sprayul nazal pe care îl produce are o eficiență de 99% în distrugerea noului coronavirus. Acest spray nazal acționează precum un dezinfectant pentru nas.

Mihai Gâdea surprinde

Ingredientul cheie din spray-ul realizat de Sanotize este oxidul nitric. Acesta a fost descoperit de profesorul Ferid Murad, care a obținut un premiu Nobel pentru realizare. Profesorul Murad a descoperit că, în nitroglicerină, oxidul nitric era produs ca elementul cheie care ajută în caz de infarct.

Trebuie menționat că specialiștii de la Sanotize spun că în prezent au loc teste clinice în Canada și se pregătesc să înceapă teste în Statele Unite, în Marea Britanie și Singapore.

„Am făcut acest spray pentru care am obținut patentul. Dezvoltăm și linia de producție care ne va permite să fabricăm rapid milioane de flacoane, astfel încât să le putem scoate pe piață cât mai rapid, imediat ce primim aprobare.

Într-o zi, o să se termine și COVID-ul, iar acest produs va putea fi folosit și după aceea pentru că e un antiviral care te poate proteja de gripă sau de următoarea pandemie”, au transmis reprezentanții Sanotize.

Bilanţ COVID-19, 28 ianuarie

Până astăzi, 28 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 721.513 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), potrivit stirioficiale.ro

666.001 pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.901 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 682 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 18.105 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 27.01.2021 (10:00) – 28.01.2021 (10:00) au fost raportate 90 de decese (57 bărbați și 33 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Caraș-Severin, Dâmbovița, Dolj, Galați, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Ilfov și București.