Mihai Fifor, secretarul-general al PSD, comentează pe tema anchetării lui Dan Barna, preşedintele USR, pentru sustragere de fonduri europene, în urma anchetei publicate de Rise Project. Fifor crede că situaţia în care a ajuns acum Barna este cea mai mare trădare a unui partid politic din România faţă de proprii săi alegători, la fel cum s-ar întâmpla daca PSD s-ar apuca să taie din pensiile şi salariile românilor.

„Fiecare partid parlamentar din România este recunoscut pentru temele prioritare pe care le urmărește. PSD vrea să aducă bunăstare pentru cetățeni, cei de la PNL sunt cu austeritatea, iar cei la USR au promis curățenie în clasa politică.

Ancheta anti-fraudă pe fondurile europene gestionate de Dan Barna este pentru USR echivalentul unei tăieri de pensii și salarii în cazul PSD. Contrazice și descalifică toate lecțiile de morală politică pe care ni le ținea USR. Este cea mai mare trădare a unui partid politic din România față proprii săi alegători!”, spune Mihai Fifor.

Dan Barna, în vizorul Departamentului pentru Luptă Anti-Fraudă

În urma anchetei publicate de cei de la Rise Project, Departamentul pentru Luptă Anti-Fraudă ar fi început o verificare a contractelor lui Dan Barna. „Proiectele de incluziune socială pe bani europeni, care implică firma lui Dan Barna, sunt verificate acum la Departamentul pentru Luptă Anti-Fraudă. Două dintre ele („SES-am deschide-te” și „Biblioteca bunelor practici”) au intrat în cercetări preliminare după articolul nostru de marți […] Al treilea, „Punți Comunitare”, se află deja sub investigația DLAF. Parteneri cu CJ Alba și aici, Barna și Jaliu au finanțat din banii contribuabilului european o casă de producție devalizată între timp și o bază sportivă modernizată cu resurse destinate persoanelor defavorizate”, au scris cei de la Rise Project pe pagina lor de Facebook.