Alertă în lupta la prezidențiale după ce s-a aflat că Departamentul pentru Luptă Anti-Fraudă verifică contractele lui Dan Barna,  în urma investigației Rise Project, anunţă publicația pe Facebook și oferă o captură cu un mail primit de la oficialități în urma unei solicitări.

„Proiectele de incluziune socială pe bani europeni, care implică firma lui Dan Barna, sunt verificate acum la Departamentul pentru Luptă Anti-Fraudă.

Două dintre ele („SES-am deschide-te” și „Biblioteca bunelor practici”) au intrat în cercetări preliminare după articolul nostru de marți.

Primul, implementat în tandem cu CJ Alba, a inclus croitoria condusă de sora lui Barna și o tipografie căpușată sistematic.

În al doilea, eșuat complet, compania lui Barna a fost beneficiar direct.

Al treilea, „Punți Comunitare”, se află deja sub investigația DLAF. Parteneri cu CJ Alba și aici, Barna și Jaliu au finanțat din banii contribuabilului european o casă de producție devalizată între timp și o bază sportivă modernizată cu resurse destinate persoanelor defavorizate”, se arată pe pagina de Facebook a Rise Project.

Dan Barna le-a explicat colegilor de partid, într-o discuție video pe un grup închis, că investigaţia Rise Project nu dezvăluie nimic compromițător despre el și nu-l afectează cu nimic. Imaginile au devenit publice după ce fragmente audio ale discuţiei au fost prezentate de Rise Project.