Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a postat joi pe internet un mesaj în care arată că ”Opoziția a reușit încă o dată să submineze interesele propriei țări și să calce în picioare imaginea României în plan extern”,

Fifor este nemulțumit de respingerea de către comisia juridică din Parlamentul European a Rovanei Plumb, în contextul în care a fost sabotată în primul rând de europarlamentarii din România.

”Situația Rovanei Plumb în contextul audierii în comisia juridică din Parlamentul European este acum speculată politic de către toți aceia care au sabotat candidatul țării lor.

Este trist să vedem politicienii opoziției sfâșiind candidatul propriei țări, este dăunător modul în care arătăm întregii lumi dezbinare, ură și distrugere din interior.

Atât PNL, cât și USR s-au opus constant reprezentantului României și au făcut încă o dată rău imaginii pe care o proiectăm în UE și în lume, alimentând dublul standard cu privire la țara noastră”, a scris Mihai Fifor pe Facebook.

”Deși au susținut de multe ori candidați cu suspiciuni de probleme penale și situații nerezolvate, de această dată au făcut front comun și au militat constant pentru respingerea reprezentantului României la audieri.

Din cei 10 candidați „cu suspiciuni” (dintre care unii chiar au fost dovediți cu probleme), doar Rovana Plumb este cea care trebuie să suporte consecințele.

Opoziția a reușit încă o dată să submineze interesele propriei țări și să calce în picioare imaginea României în plan extern. Cu oameni politici care nu simt că reprezintă această țară, vom stagna într-o stare de ură și dezbinare care ne face rău și ne ancorează în trecut”, a adăugat Secretarul general al PSD.