UPDATE: DREPT LA REPLICĂ OFICIAL MICUTZU (COSMIN NEDELCU):

Casa de Avocatură ONV LAW solicită corectarea titlurilor și articolelor de presă tendențioase, care denigrează imaginea actorului și publicarea prezentului Drept la Replică  

București, 20.08.2021 – Casa de Avocatură ONV LAW, în numele clientului Cosmin Nedelcu – Micutzu, solicită tuturor canalelor media care au publicat / difuzat în ultimele zile titluri, articole și reportaje neadevărate, tendențioase și defăimătoare la adresa actorului cu privire la evenimentele petrecute în seara zilei de duminică, 15.08.2021, corectarea acestora și publicarea prezentului Drept la Replică, în formă integrală. 

Facem precizarea că majoritatea reprezentanților media nu au verificat acuratețea faptelor sau au prezentat în manieră subiectivă/ selectivă / denaturat fragmente din declarația oficială postată pe canalul YouTube de către Micutzu (Cosmin Nedelcu)  și solicităm tuturor rectificarea titlurilor de presă, cat și a informațiilor prezentate publicului larg (care au afectat deja imaginea actorului), după cum urmează:  

  • SOLICITĂM PUBLICAȚIILOR ONLINE  SĂ MODIFICE TITLURILE DEFĂIMĂTOARE ȘI CONȚINUTUL ARTICOLELOR PUBLICATE (ACTIVE ÎN MEDIUL ONLINE) CARE NU RESPECTĂ REALITATEA ȘI SĂ REDEA INFORMAȚIILE ÎN CONFORMITATE CU CELE PREZENTATE MAI JOS. 

 

  • SOLICITĂM TUTUROR CANALELOR MEDIA (PRESĂ SCRISĂ, TV, RADIO, ONLINE) REDAREA INTEGRALĂ A PREZENTULUI DREPT LA REPLICĂ.

Mențiuni privitoare la faptele neadevărate promovate în ultimele zile:

  • Conflictul nu a fost provocat de Micutzu – Cosmin Nedelcu, așa cum rezulta din titlurile care au în prim-plan numele actorului, ci de o persoană care s-a recomandat drept „judecător militar” – va invităm să verificați acuratețea datelor în înregistrarea video disponibilă aici. Actorul și cele două persoane apropiate acestuia, care îl însoțeau în seara de 15.08.2021 au fost cei agresați, așa cum se vede în materialul filmat. 

 

  • Reacțiile actorului nu au generat victime, astfel încât titlurile și informațiile potrivit cărora Micutzu ar fi „rupt un picior” sau alte afirmații similare sunt complet false și afectează demnitatea și imaginea acestuia. 
  • Conflictul nu a generat pagube materiale provocate de Micutzu – Cosmin Nedelcu, astfel încât titlurile și informațiile din presă potrivit cărora acesta a devastat o terasă”, „a spart vitrine”, etc. sunt de asemenea false. 
  • Actorul a oferit o declarație poliției, în calitate de martor, nu a fost „reținut” sau „ridicat” de poliție, astfel cum este redat în unele dintre materialele de presă. 

Micutzu (Cosmin Nedelcu) înțelege că, prin natura statutului de persoană publică, evenimentele au constituit un subiect de presă. Vă solicităm însă, tuturor reprezentanților media, să redați evenimentele într-o manieră obiectivă, respectând adevarul și acuratețea faptelor. 

Actorul mulțumește pentru toate mesajele de susținere din partea publicului larg și a unora dintre reprezentanții presei, precum și tuturor jurnaliștilor care au redat neutru și obiectiv evenimentele petrecute în seara zilei de duminică sau care au publicat / difuzat deja integral clarificările transmise de acesta prin intermediul înregistrării video de mai sus.   

Știre inițială:

Cosmin Nedelcu a fost pus într-o situație fără precedent. Totul s-a întâmplat în timpul unui spectacol pe care artistul de stand-up comedy îl ținea. Mai exact, geamul unei terase de pe Calea Victoriei a fost spart, în urma unei altercații în care au fost implicați mai mulți bărbați, între care și Micutzu.

În acest context, duminică seară, artistul de stand-up, iubita sa și un amic au depus plângere și au dat declarații la sediul Secției 1 despre incidentul de pe Calea Victoriei.

Conform spuselor acestora, în timp ce se aflau la terasă, mai mulți tineri dintr-un grup au început să-i adreseze actorului injurii. La un moment dat, unul dintre ei a aruncat cu o sticlă spre Micutzul, însă din fericire, acesta s-a ferit la timp și nu s-a întâmplat nimic, decât geamul ferestrei care s-a spart.

În acest context, s-a deschis un dosar penal pentru tulburarea liniștii publice, lovire și alte violențe, iar patru persoane au fost audiate și amendate cu câte 200 de lei.

Prima reacție a lui Micuțu

Micuțu a reacționat și el în cursul zilei de luni în urma incindentului produs în seara precedentă. Potrivit acestuia, o persoană i-ar fi agresat logodnica.

În acest context, artistul a reacționat și l-ar fi lovit cu pumnii, depunând ulterior plângere. El a mai adăugat că nu a fost bătut, ci doar mergea pe stradă, fiind înjurat de persoanele respective.

”Un tip a agresat-o pe logodnica mea si l-am lovit cu pumnii şi am venit să depunem plângere. S-au întâmplat nişte chestii. Eu nu am fost bătut. Mergeam pe stradă şi am fost înjurat de oamenii ăştia.

Am depus plângere toţi ieri şi aşteptăm ca organele să îşi facă datoria”, a declarat Micutzu pentru româniatv.net.

Probleme mari pentru Micuțu. Ce s-a întâmplat duminică seară

Poliția din Capitală anunță că incidentul s-a produs la ora 23.50, iar grupul de persoane era format din patru adulți și un minor.

”În noaptea de 15 /16 august 2021, în jurul orei 00.00, prin apel 112, Secția 1 Poliție a fost sesizată de către o femeie cu privire la faptul că în fața unui magazin de pe raza de competență a secției, mai multe persoane sunt implicate într-un conflict.

La fața locului s-au deplasat, de urgență, polițiștii, care au identificat persoanele implicate și le-au condus la sediul subunității. Din primele date a rezultat ca în jurul orei 23.50, dintr-un grup format din 5 persoane, 4 adulți și un minor, aflat în fața unui magazin, un bărbat ar fi adresat anumite cuvinte unui trecător. Acesta ar fi fost deranjat de cele auzite și a început să se certe cu cel în cauză”, potrivit Poliției Capitalei.

În același timp, sursa citată precizează că în urma conflictului verbal, geamul magazinului a fost spart, persoanele în cauză fiind sancționate.

”Conflictul verbal a degenerat, iar un geam al magazinului a fost spart. În cauză au fost declanșate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere și lovire sau alte violențe. 4 bărbați au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 200 de lei (fiecare), conform prevederilor Legii nr 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, pentru adresarea de expresii jignitoare”, mai precizează sursa citată.