Gigantul software Microsoft a inregistrat o crestere de 2 procente a profitului in primul trimestru fiscal al anului in curs. Cu toate acestea, compania si-a revizut in scadere estimarile pentru intregul an.

Astfel, compania a raportat castiguri nete de 4,37 miliarde de dolari, sau 48 de centi pe actiune, fata de 4,29 miliarde de dolari, sau 45 de centi pe actiune, in perioad similara a anului trecut. Si veniturile Microsoft au crescut cu 9%, pana la 15,06 miliarde de dolari.

Microsoft a anuntat, de asemenea, si o revizuire in scadere a veniturilor pentru intregul an. Daca initial reprezentantii companiei au anuntat ca se asteapta la afaceri de 67,3 – 68,1 miliarde de dolari, acum au declarat ca acestea pot fi cuprinse intre 64,9 – 66,4 miliarde de dolari.

Rezultatele trimestriale ale Microsoft au intrecut insa asteptarile analistilor. Acestia mizau pe un pofit de 47 de centi pe actiune si pe venituri de 14,8 miliarde de dolari.

Divizia de business a Microsoft, serviciile online si software-urile pentru servere au inregistrat cele mai importante cresteri in perioada analizata. Segmentul de entertainment, care include si consola Xbox 360, a raportat scaderi ale vanzarilor.

Sursa: USA Today