"Să fiu Prima Doamnă a fost cea mai mare onoare a vieţii mele, sper că aţi fost mândri de mine", a spus, cu lacrimi în voce, întâia "First Lady" afro-americană din istoria SUA, consemnează France Presse.

La două săptămâni de momentul sosirii la putere a lui Donald Trump, soţia lui Barack Obama i-a chemat pe americani să nu cedeze şi să fie activi pentru "a proteja şi prezerva" libertăţile lor.

"Tuturor tinerilor care ascultă, să ştiţi că această ţară vă aparţine, oricare ar fi originea voastră sau cariera voastră", a declarat aceasta. "Dacă voi sunteţi imigranţi sau părinţii voştri, să ştiţi că faceţi parte dintr-o tradiţie de care America este mândră. (…) Să ştiţi totodată că diversitatea religioasă este de asemenea o mare tradiţie americană, fie că sunteţi musulmani, creştini, evrei, hinduşi, sikh", a adăugat Prima Doamnă a SUA.

"Magnifica noastră diversitate ne face ceea ce suntem", a mai spus Michelle Obama, care, la 52 de ani, a indicat că intenţionează să continue munca sa centrată pe educaţia fetelor, în SUA. dar şi de-a lungul lumii.

"Să nu aveţi teamă ! Mă auziţi? Să nu aveţi teamă, fiţi concentraţi, fiţi determinaţi", a mai arătat aceasta, adăugând că acesta este ultimul său mesaj, în calitate de Primă Doamnă, pentru tinerii americani.

Sursa: Agerpres