Metro AG îşi amână planurile de a ajunge la un acord privind vânzarea lanţului său de hipermarketuri Real până la Adunarea Generală din 14 februarie, faţă de termenul iniţial fixat la sfârşitul lunii ianuarie, au declarat, pentru Reuters, surse anonime.

Luna trecută, Metro a anunţat că a intrat în negocieri exclusive cu un consorţiu condus de investitorul imobiliar X+Bricks, care vrea să achiziţioneze lanţul său de hipermarketuri Real.

Un purtător de cuvânt al Metro a precizat că negocierile se derulează bine şi retailerul german este încrezător că se va ajunge la un acord. Separat, un purtător de cuvânt al consorţiului nu a dorit să comenteze informaţia, citează agerpres.

 

Metro a trecut printr-un proces de restructurare

Odată un conglomerat extins, Metro Group a trecut printr-un proces de restructurare în ultimii ani pentru a se concentra pe activităţile cash-and-carry, vânzând magazinele Kaufhof şi separându-se de divizia de produse electronice de larg consum Ceconomy AG.

În anul fiscal 2018/2019, profitul Metro înainte de taxe şi dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA), excluzând contribuţiile din tranzacţiile imobiliare, a scăzut cu 4,2%, la 1,173 miliarde de euro.

Metro operează în 26 de ţări, având 771 de magazine şi 150.000 de angajaţi.