Managerii de portofoliu de la marile fonduri de hedging au numai motive de bucurie dat fiind faptul că salariul mediu a ajuns la 2,2 mil. dolari, potrivit raportului 2014 Glocap Hedge Fund Compensation.

Majorarea nivelului compensaţiilor băneşti se datorează mai degrabă creşterii bonusurilor, decât a salariului de bază.

„Fondurile de prime în industria fondurilor speculative au fost alimentate în 2013 de o combinaţie de creştere a stimulentelor de performanţă şi a unor bonusuri suplimentare de management generate de creşterea alocaţiilor capitalului investitorilor“, spune Anthony Keizner, şeful Glocap.

Analiştii începători de la firmele mari au cunoscut o creştere a bonusurilor de la 0% la 10% în 2013, în timp ce managerii de portofoliu şi alţi profesionişti seniori de la firmele mari şi-au văzut bonusurile variind de la o scădere de 5% la o creştere de 20%.

Pachetele salariale atragătoare sunt o dovadă a prosperării industriei fondurilor speculative la nivel global, care, potrivit raportului, a atins niveluri record ale capitalului investit în 2013, de circa 2.510 mld. dolari la sfârşitul trimestrului al treilea.

Compansaţiile medii în întreaga industrie au crescut între 5% şi 10% în 2013, cu managerii de portofoliu, analiştii seniori şi managerii de risc angajaţi la fondurile cu cele mai mari performanţe înregistrând cele mai mari creşteri.

SURSA: CNBC