Mesaj de susținere pentru Simona Halep de ziua ei

Simona Halep primește sprijin și apreciere din partea fanilor și a comunității de tenis, chiar și în momentele dificile ale carierei sale. Azi, de ziua de naștere a Simonei, unul dintre cele mai urmărite conturi de tenis pe platforma de socializare X, „The Tennis Letter”, i-a transmis un mesaj în care subliniază parcursul extraordinar al sportivei în tenis.

„Aceasta este o poveste despre o fetiță din Constanța, România. Fetița a învățat să joace tenis în apropierea plajelor Mării Negre. Familia ei nu era bogată. Nu a primit prea mult sprijin în cariera ei. Dar părinții ei au fost incredibil de susținători. Niciun vis nu era prea mare.

Fetița a devenit mai puternică, mai deșteaptă și mai hotărâtă de-a lungul anilor. În cele din urmă, ea a devenit una dintre cele mai de succes jucătoare de tenis din România din toate timpurile. Povestea Simonei a fost plină de luptă, frumusețe, speranță și durere. Acesta a fost cel mai dificil an din cariera ei.

Dar povestea Simonei Halep nu s-a încheiat încă”, se arată în postarea de pe contul „The Tennis Letter”.

Simona împlinește azi 32 de ani

Născută pe data de 27 septembrie 1991, la Constanţa, Simona Halep joacă tenis de la patru ani. Inițial, a fost antrenată de Ioan Stan. La 14 ani, a debutat în circuitul ITF.

A ajuns repede între cele mai bune tinere jucătoare de tenis din întreaga lume. În 2008, a câştigat turneul de tenis de la Roland Garros, la junioare. În 2010, a pătruns în circuitul profesionist.

În 2013, a cunoscut succesul. În acel an, a câştigat şase turnee de tenis, pe toate suprafeţele. În 2014, a câștigat finala de la French Open la senioare şi finala Turneului Campioanelor. Ca profesionistă, ea a câștigat în total 24 de turnee de tenis, inclusiv două de grand slam, la Roland Garros (2018) şi Wimbledon (2019).

Ultima perioadă a fost însă dificilă pentru sportivă. Pe lângă suspendarea din tenis, Simona a trecut și prin divorțul de Toni Iuruc, fix când toți se așteptau să o vadă în rochie de mireasă.