Simona Halep este, din nou, în centrul atenției. Avocatul acesteia a explicat de ce în cazul ei nu poate să fie vorba de doping. Dezvăluirea sa s-a concentrat în jurul unei acuzații aduse jucătoarei de tenis.

Simona Halep a fost acuzată că nu a completat în formularele DCF (Doping Control Forms). Aceste hârtii se completează cu ocazia fiecărui control antidoping. Informația este eronată și se bazează pe o prezentare generală, fără particularități, a situației de fapt. Anunțul a fost făcut de Bogdan Stoica, avocatul sportivei.

Simona Halep a uitat să menționeze aceste suplimente în formularul completat cu ocazia testului negativ din 26 august. Motivul ar fi fost legat de faptul că începuse să le ia chiar atunci. Ea le-a menționat, însă, în mod expres în formularul completat cu ocazia testului pozitiv din 29 august.

Simona Halep și acuzația care nu se susține

Avocatul Bogdan Stoica a venit cu detalii care o vizează direct pe Simona Halep. El a arătat că proba incriminată, cea din 22 septembrie 2022, nu a ieșit din parametrii istorici ai probelor Simonei din pașaportul biologic. Hemoglobina și reticulocitele s-au înscris și de dată asta. La fel a fost în toate cele 56 de probe în aceleași limite minime și maxime.

„Scrie clar în hotărâre că Tribunalul a acceptat faptul că suplimentul era contaminat și că acesta a determinat proba pozitivă a Simonei din 29 august.

Dacă Simona ar fi luat o singură dată o singură pastilă de Roxadustat, concentrația pe care ar fi detectat-o testul de urină din 29 august ar fi fost de 10.000 de ori mai mare decât a fost”, a spus avocatul, conform Antena 3 CNN.

Simona Halep
Simona Halep/SURSA FOTO: Facebook, Billie Jean King Cup ES

Avocatul a explicat de ce nu poate să fie vorba de doping

El a făcut trimitere la testul negativ făcut cu 3 zile înainte de testul pozitiv. Avocatul a vorbit și de multiplele teste negative care au urmat acestui test. El a spus că nu trebuie să fii expert să înțelegi că nu poate să fie vorba de doping.

Acesta a explicat că, tot astfel, nu poate fi vorba ca această contaminare să o fi ajutat în vreun fel pe Simona Halep din punct de vedere sportiv. Pentru aceasta, ea ar fi trebuit să ingereze această substanța o perioadă de cel puțin două săptămâni.

Detalii despre concentrația de Roxadustat

Avocatul a menționat că făcut trimitere la testele realizate pentru asemenea situații. Ele au arătat că, după un asemenea program, atletul în cauză avea o concentrație de Roxadustat în urină de 18.000 de nanograme pe mililitru.

Acest lucru înseamnă de aproximativ 90 de mii de ori mai mult decât au descoperit ei.