Aceasta urmează să fie audiată marți în Comisia LIBE.  În urma votului reprezentanţilor statelor membre UE, de acum aproximativ o săptămână, Jean-François Bohnert, din Franţa, a obţinut 50 de puncte, fiind urmat de Laura Codruţa Kovesi, din România, şi de germanul Andres Ritter cu un scor egal, de 29 de puncte.

Rareș Bogdan susține că Franța și Germania își vor retrage candidatul pentru a-i lăsă drumul liber fostului procuror șef al DNA și că astfel aceasta devine principala favorită. De fapt singura pentru că ar cam rămâne singură în cursă. Totuși jurnalistul este singurul care a insistat pe o astfel de teorie.

Cei trei candidaţi urmează să fie audiaţi în Parlamentul European de Comisia pentru Control Bugetar şi de Comisia pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE). După negocieri, un singur candidat va fi propus votului plenului Parlamentului European, care va lua decizia prin majoritate absolută.

Tot Rareș Bogdan, probabil într-un moment umoristic, a spus în direct că Ioana Ene Dogioiu ar trebui să fie Ministrul Justiției și că atunci toți baronii PSD ar trebui să se teamă cu adevărat. Invitată în platoul emisiunii Jocuri de putere, aceasta a zâmbit aprobator.

Te-ar putea interesa și: