Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj pe Facebook referitor la prelungirea stării de alertă.

„Cu toții ne-am fi dorit să scăpăm mai repede de epidemia de coronavirus, dar, din păcate, nu s-a terminat, chiar astăzi am avut peste 200 de cazuri noi de infectare. Virusul este în continuare în comunitate. De aceea, este nevoie de prelungirea stării de alertă, pentru ca Guvernul să aibă pârghiile necesare pentru a lua măsuri atunci când se impun. Vreau o variantă mai simplă și mai suplă a stării de alertă, care înseamnă portul măștii de protecție în interior, distanțarea, măsurile de igienă. Trebuie să fim prudenți în continuare. Fac apel la parlamentari să înțeleagă că nu putem să ne târguim pe voturi. Aici este vorba de viața oamenilor și de o justă măsură, ceea ce am solicitat și Guvernului. Dacă lucrurile merg bine, vom avea în două săptămâni o nouă fază de relaxare”, a scris șeful statului pe contul său de socializare.

Mesajul președintelui a stârnit un val de comentarii pe Facebook. Internauții i-au cerut să nu mai insiste pe ideea prelungirii stării de alertă.

„Mai termină cu “virusul vieții” lasă că de noi avem singuri grijă, tu ai grijă de petrecăreții tai din guvern. De ce nu ai ieșit public să-i cerți dacă ești așa de corect? Ne impui nouă reguli pe care voi nu le respectați”, a fost unul dintre comentarii.

Un altul a scris că „Dacă Iliescu n-a murit până acum de acest virus, noi nici atât. Ar fi cazul să schimbați ceva în România, asfaltarea drumurilor,construit fabricii cu locuri de muncă pentru tineretul nostru, să nu fim nevoiți să plecăm de lângă copilași și de lângă cei dragi. Voi ne zăpăciți cu niște măști și cu o distanță între noi..”.

Alți români, însă, l-au felicitat. „Domnule Presedinte nu ascultati mesajele rauvoitoare, faceti ce e mai bine pentru tara. Multa lume nu vrea izolare, din motive pur subiective, prostimea trebuie condusa pe drumul cel bun chiar daca se impotriveste. Unii cred ca nu exista virusul asta si ca totul nu e decat o conspiratie…pana o sa le moara si lor cineva drag din familie. Salvati-i, ca ei nu stiu ce fac!”, au comentat românii la postarea șefului statului.