Construcţia la Mega Mall va fi începută anul viitor. Centrul comercial va beneficia de o suprafaţă închiriabilă de circa 70.000 mp, ceea ce îl plasează în topul celor mai mari malluri din ţară, după Băneasa Shopping City (85.000 mp), Sun Plaza (80.000 mp) şi AFI Palace Cotroceni (76.000 mp).

Austriecii spun că mallul se adresează unui număr de 900.000 de potenţiali cumpărători, după aria de acoperire.

Operatorul de hipermarketuri Carrefour şi cei de electrocasnice Flanco şi Altex,
precum şi operatorii de entertainment Slot Point Casino şi Cine Grand, sau ancore internaţionale precum C&A, H&M, Kenvelo, Lee Cooper, Celio, Lashez, Office Shoes au închiriat deja spaţii în Mega Mall. De închiriere se ocupă companiile de consultanţă Colliers International şi DTZ Echinox.

 “Suntem foarte mândri că Mega Mall a primit <undă verde> de la autorităţi, acesta fiind atât un semnal pozitiv pentru piaţa de retail şi tendinţele de consum cât şi o confirmare a încrederii în proiect. Construcţia va demara anul viitor; contractele cu ancorele sunt deja semnate şi ne aflăm în negocieri avansate pentru zona de distracţie şi food court, dar şi cu branduri internaţionale de talie medie pe segmentul de fashion”, a declarat Simina Istrate, Associate Director în cadrul departamentului de retail al Colliers International.

Austriecii au cumpărat terenul fostei fabrici de la grupul NCH pentru circa 60 mil. euro. În 2008 calculele dezvoltatorului indicau un cost de investiţie de circa 400 mil. euro.

Real 4 You Group va dezvolta Mega Mall în Bucureşti, dar şi câteva centre comerciale în oraşe precum Satu Mare, Focşani şi Târgu Mureş, denumite tot Mega Mall. Centrele vor avea între 18.000 mp şi 22.000 mp şi vor fi ancorate de un supermarket sau de un hipermarket.

Real4You Group a fost înfiinţată în 1995 de către Christian Rimpf și Klaus Reiederer. Inițial, au dezvoltat proiecte în Ungaria, Cehia și Slovacia. În urma cu câţiva ani, compania a demarat proiecte în România și Bulgaria. În Romania, Real4You Group a dezvoltat 21 de magazine MiniMax, aflate în proprietatea miliardarului Dinu Patriciu şi intrate în faliment, şi trei parcuri de retail.