Magazinele Mega Image Aerogării, Siseşti 1 şi Siseşti 2 vor fi închise sâmbătă, după ce opt angajaţi ai retailerului au decedat şi alţi 7 au fost răniţi în accidentul rutier produs în Ialomiţa.

„În urma accidentului rutier, întâmplat în dimineaţa acestei zilei pe ruta Slobozia-Urziceni, trăim cu durerea pierderii celor opt colegi şi cu speranţa de recuperare şi însănătoşire a celorlalţi şapte aflaţi în spital. Vă informăm că astăzi, 5 octombrie 2019, magazinele Aerogării, Sisesti 1 şi Sisesti 2 vor fi închise pentru a fi alături de colegii afectaţi de această tragică situaţie şi vom păstra trei zile de doliu în toată compania Mega Image. În acest moment, facem toate demersurile pentru a sprijini familiile îndurerate şi ne rugăm ca Dumnezeu să-i odihnească pe cei care şi-au pierdut viaţa şi să îi protejeze pe cei care au mai primit o şansă”, scriu reprezentanţii retailerului pe pagina de Facebook a companiei.

Accidentul de circulaţie s-a produs în zona localităţii Sfântu Gheorghe, comuna Balaciu, între un tir şi un microbuz de transport pasageri şi a fost provocat de faptul că şoferul tirului a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit cu microbuzul de călători, a declarat, purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomiţa, subinspectorul Ludmila-Marina Dascălu.

La faţa locului au acţionat de urgenţă peste 40 de pompieri, paramedici SMURD şi personal medical al Serviciului de Ambulanţă cu 19 autospeciale de intervenţie şi ambulanţe. Accidentul s-a produs în jurul orei 5,00.

Zece persoane au murit şi şapte au fost rănite într-un accident produs sâmbătă dimineaţă în Ialomiţa. Şoferul unui TIR a adormit la volan, a intrat pe cotrasens şi a lovit un microbuz care aducea la Bucureşti angajaţii unui lanţ de magazine.  Trei dintre răniţi au fost transportaţi iniţial la spitalul din Slobozia. Alţi patru, aflaţi în strare mai gravă, au fost aduşi la spitale din Bucureşti. Ulterior, medicii au decis ca alţi doi pacienţii de la spitalul din Slobozia să fie trimişi la Bucureşti.

Toate cele 9 persoane din microbuz, care au pierit în cumplitul accident din Ialomiţa, erau din aceeaşi localitate, Munteni-Buzău. Toţi mergeau la serviciu, în Bucureşti. Familiile îndurerate au mers la morgă şi se pregătesc pentru înmormântare.

Alte şapte victime ale accidentului se zbat între viaţă şi moarte. Şase dintre ele au ajuns la spitale din Capitală. Au suferit rupturi de splină, politraumatisme, plăgi faciale şi fracturi multiple.