Preşedintele rus Dmitri Medvedev şi premierul Vladimir Putin au fost transformaţi în personaje de desen animat, într-o peliculă difuzată de televiziunea rusă de Anul Nou.

Versiunile animate ale preşedintelui şi premierului rus sunt prezentate, în respectiva peliculă, dansând în Piaţa Roşie din Moscova şi cântând în duet o melodie referitoare la anul 2009. Astfel, Medvedev este prezentat cântând la acordeon, în timp ce Vladimir Putin se acompaniază cu ajutorul unei tamburine.

Postul rus de televiziune Channel One a prezentat desenul animat după discursul oficial de Anul Nou al lui Medvedev. Pelicula animată în care apar cei doi oficiali ruşi a reprezentat un episod special al “Mult Lişnosti”, un show bisăptămânal care ironizează personalităţi publice.

Surpriză pentru ruşi

Episodul cu durata de două minute şi jumătate, în cadrul căruia vocile personajelor semănau foarte mult cu cele ale celor doi politicieni, i-a surprins pe ruşi, obişnuiţi cu prezentări serioase ale liderilor lor politici.

Duetul animat Medvedev-Putin face referire la evenimentele petrecute pe parcursul anului trecut, precum tentativa eşuată a unui consorţiu care includea banca rusă Sberbank de a achiziţiona Opel de la General Motors sau construcţia conductei petroliere ruse Nord Stream.

Pe un fundal prezentând focurile de artificii din Moscova, personajul animat Medvedev face un salt pentru care este felicitat de versiunea animată a lui Putin, care primeşte la rândul său laude pentru o săritură similară.

Satiră pe principalul post TV

Satira animată în care apar şeful statului şi premierul rus este cu atât mai surprinzătoare cu cât a fos difuzată pe principalul post TV controlat de stat, care transmite în mod normal ştiri şi reportaje referitoare la activităţile zilnice ale lui Putin şi Medvedev.

Serialul de animaţie “Mult Lişnosti” a ironizat, de-a lungul timpului, UE şi Statele Unite, pe preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional Jacques Rogge, pe preşedintele ucrainean Viktor Iuşcenko, pe cel georgian Mihail Saakaşvili, şi chiar şi pe liderul de la Casa Albă, Barack Obama.

SURSA: Mediafax