Este alertă în România. Pasagerul suspect că ar avea virusul ucigaș coronavirus a ajuns deja pe mâna specialiștilor de la Institutul Matei Balș din Capitală. Din primele informații, acesta ar prezenta exact simptomele viruslui.

Primele măsuri în cazul pasagerului de pe Otopeni

Reprezentanții Institutului Matei Balș îndeamnă însă la calm și spun că este posibil să fie vorba despre o alarmă falsă în cazul pasagerului isralian care a aterizat pe Aeroportul Otopeni cu simptome asemănătoare infecției cu coronavirus.

Oricum, pacientul va fi supus tuturor investigațiilor și se va stabili dacă are virusul din China sau este vorba despre altceva. Este puțin probabil, însă, fiindcă el a fost în China în urmă cu trei luni, au mai spus cei de la Institutul Matei Balș, conform Antena 3.

Alertă pe Otopeni

Un cetățean ajuns în această după-amiază pe Aeroportul Otopeni, din București, a acuzat simptome asemănătoare cu cele avute de cei care suferă de coronavirus. Bărbatul a venit de la Tel Aviv cu o cursă Ryanair și a mărturisit că a călătorit și în China în urmă cu trei luni.

Pasagerul, care ar fi israelian, a spus că nu se simte prea bine și a fost preluat imediat de o ambulanță. A fost transportat la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti.