Jucătorii: Dacia Duster, Lada Niva de la ruşi şi două modele de la Suzuki: Jimny şi Sx4. Arbitru central: germanii de la autobild.de, care au ţinut să realizeze un test-drive paralel, pentru a trage mai uşor concluzii despre ce SUV li se potriveşte mai bine nemţilor.

Dat fiind faptul că Lada Niva aproape că a fost trasă pe linia moartă, iar Suzuki Jimny are vânzări extrem de slabe, cea mai interesantă este comparaţia dintre Duster şi modelul Sx4.

Probabil că nu este necesar să repetăm faptul că nemţii merg pe ideea faptului că raportul calitate/preţ al Daciei Duster este mult mai bun decât al celolrlale modele, deşi preţul Ladei Niva este ceva mai mic (10.990 de euro faţă de 13.700 al Daciei Duster în varianta 4×4).

„Dacia Duster demonstrează faptul că pentru a avea confort nu trebuie neapărat să ai o maşină scumpă, iar interiorul nu dă senzaţia de sărăcie”.

Spre deosebire de Dacia Duster, care are un consum de 8,8 litri la suta de km, Suzuki Sx4 reuşeşte să obţină un consum de 7 litri. Mai mult, este singura maşină dintre cele 4 are are un sistem de siguranţă standard foarte dezvoltat, care cuprinde: 6 airbag-uri, ABS, ESP şi frâne foarte bune. 

Diferenţa de preţ dintre Duster şi Suzuki Sx4 este, pentru piaţa din Germania, de peste 4.000 de euro, în favoarea maşinii produse la Mioveni.

Dacia, cel mai bun SUV al Republicii

Exact cu o zi înainte de publicarea test-drive-ului comparativ, o altă publicaţie germană, sueddeutsche.de, a publicat un material intitutlat „Dacia, cel mai bun SUV al Republicii”.

Publicaţia remarcă faptul că dacă alegi o variantă standard, trebuie să faci multe lucrui manual, cum ar fi să-ţi reglezi oglinda sau să-ţi cobori geamul. cu toate acestea, la un preţ de 20.000 de euro o variantă full-option este mult mai ieftină decât o Skoda Yeti sau un VW Tiguan.

DETALII:
Pentru galerie foto, click aici