Primăria Capitalei a verificat stadiul pregătirilor de intervenţie în condiţiile în care în Bucureşti sunt prognozate precipitaţii mixte şi sub formă de ninsoare în această noapte, iar spre dimineaţă temperaturi scăzute şi posibilitatea de formare de gheţuş.

“Astfel, în momentul de faţă, sunt pregătite pentru a interveni 334 de utilaje destinate să împrăştie material antiderapant şi pentru pluguit zăpada şi 415 operatori, pe timpul nopţii. Totodată, sunt disponibile, în total la nivelul celor 6 sectoare, 21.260 de tone de material şi soluţii antiderapante. Subliniem faptul că, dacă evoluţia fenomenelor meteorologice o va impune – respectiv dacă vor fi necesare transportul şi evacuarea zăpezii – parcul de intervenţie va fi suplimentat până la un total de 741 de utilaje”, arată Primăria, potrivit News.ro.

În caz de ninsoare, echipele vor interveni cu prioritate pe arterele principale, cele cu trafic RATB, cu obiective sociale şi instituţii publice, pe pante, rampe şi poduri, după care se continuă pe toate străzile din oraş. Totodată, echipele DGASMB caută persoanele fără adăpost pentru a le direcţionează către centrele sociale din Pallady şi Odessa din Calea Şerban Vodă.

De asemenea, sunt distribuite pături pentru persoanele fără adăpost care refuză cazare în centrele municipalităţii, precum şi băuturi calde (ceai şi supă). În acest sens, Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti anunţă că este disponibil 24h/24h un Serviciu de urgenţe sociale, tel scurt 021.9524, la care bucureştenii pot sesiza cazurile de persoane fără adăpost.