Douăsprezece persoane din judeţul Vrancea întoarse în ţară după călătorii în zone de risc pentru epidemia cu noul coronavirus COVID-19 au primit recomandare de izolare la domiciliu, neavând simptomatologie specifică, se arată într-un comunicat transmis luni de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea.

În judeţul Vrancea sunt 12 persoane care au călătorit în zonele de risc şi au recomandarea de izolare la domiciliu 14 zile, fără simptomatologie specifică. Aceste persoane vor fi monitorizate zilnic de către medici epidemiologi, precizează comunicatul DSP Vrancea.

De asemenea, luni la sediul instituţiei a avut loc o şedinţă de lucru cu toţi medicii epidemiologi din judeţ, fiind analizată situaţia şi stabilite procedurile de lucru pentru prevenirea infecţiei. Astfel, la sediul DSP Vrancea va fi asigurată permanenţă, iar toate apelurile la 112 venite de la persoane care au fost în călătorie în zonele de risc vor fi redirecţionate către personalul de specialitate al instituţiei, se mai arată în comunicatul menţionat, se mai arată în comunicat.