Constructorii de autovehicule nu mai vor să fabrice doar automobilele standard. Vor să construiască autoturisme autonome sau mașini care zboară. Un astfel de proiect a fost anunțat de compania japoneză Honda.

Honda a dezvăluit proiectele privind un vehicul electric zburător al viitorului. Va fi denumit HondaJET. În cadrul animației, societatea din Japonia demonstrează cum acest automobil electric poate să înjumătățească durata de deplasare petrecută pe drum.

Dar asta nu e tot ce vor să facă japonezii de la Honda. Compania are în vedere și un viitor unde roboții vor putea asista persoanele când acestea vor avea nevoie. Se numește Avatar și seamănă cu o tabletă cu roți, manevrat cu ajutorul inteligenței artificiale.

Potrivit companiei, acest robot va fi capabil să apeleze la serviciul de salvare dacă o persoană necesită o intervenție medicală.

Honda nu va mai vinde mașini în Rusia începând cu 2022

Producătorul japonez de automobile, Honda, a decis să închidă subsidiara pe care o are în Rusia începând din 2022. Decizia producătorului japonez face parte din eforturile companiei de a-și restructura operațiunile, având în vedere că vânzările au scăzut simțitor de la o lună la alta.

Subsidiara rusească a constructorului auto japonez Honda Motor Co a anunţat, în decembrie 2020, că va înceta să mai furnizeze autoturisme noi dealerilor din Rusia începând din 2022, decizia făcând parte din eforturile companiei de a-şi restructura operaţiunile, transmite Reuters.

Compania japoneză a precizat atunci că va continua să fie prezentă pe piaţa din Rusia prin vânzări de motociclete şi generatoare de energie electrică. De asemenea, Honda va continua activităţile care au legătură cu serviciile post-vânzare ale vehiculelor sale.

Spre deosebire de alţi constructori auto japonezi, precum Toyota şi Nissan, Honda nu are o uzină de asamblare în Rusia. Conform datelor furnizate de Association of European Businesses, în noiembrie 2020 Honda a vândut doar 79 de vehicule în Rusia, în scădere cu 50% comparativ cu aceiaşi lună a anului 2019.

Sursă foto: hondanews.com