A fost primul înlocuitor eficient pentru cusutul manual, putând efectua 900 de cusături pe minut, o îmbunătăţire revoluţionară faţă de ritmul atins de un cusător, de 40 de cusături pe minut.

În timp ce primele maşini de cusut Singer au fost destul de scumpe şi voluminoase, inventatorul a dezvoltat curând un sistem de producţie în masă de elemente substituibile şi a lucrat la reducerea dimensiunilor şi a greutăţii maşinilor.

Încă de la început, a analizat piaţa şi a ţintit vânzarea către femeile casnice. După mai multe îmbunătăţiri aduse, a reuşit să-şi vândă maşinile cu 10 dolari fiecare, transformând produsele sale în simboluri ale statutului şi încrederii în sine pentru familiile americane obişnuite.

Singer şi-a promovat produsele în showroom-uri atrăgătoare şi a susţinut vânzările cu ajutorul mecanicilor de reparaţii, instructorilor de cusut şi al distribuţiei rapide de piese, creând o reţea de servicii la nivel naţional.

În plus, a extins producţia peste hotare.

Isaac Merritt Singer  s-a născut la 27 octombrie 1811, în Pittstown, New York și s-a sfârșit pe 23 iulie 1875, la Wigwam, moşia sa din Marea Britanie.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric