Acum trei ani, pe 19 decembrie 2016, Sebastian Ghiță a fugit din România. Exact la acea dată deputatul PSD Vlad Cosma şi procurorul Mircea Negulescu au vorbit în sediul DNA Ploieşti despre fuga lui Ghiță. Rise Project a publicat o înregistrare cu discuția celor doi.

„Îi mierleşte pe toţi”, îi spune Vlad Cosma lui MirceaNegulescu.

Cosma a mai spus că Ghiţă are poze cu Kovesi și l-a atenționat pe Negulescu că are trei ore de înregistrări cu acesta.

Negulescu l-a întrebat pe Cosma care este motivul pentru care Sebastian Ghiță nu vine să depună un denunț. Cosma a răspuns că Ghiţă vrea scandal și că speră „că o dărâmă pe madam” şi că „cine are putere să zică” va spune să-l lase în pace, conform news.ro.

„Înainte, a existat şantajul. Îl avem acum pe bandă. L-a executat deputatul PSD, Vlad Cosma, inculpat cu aproape toată familia la DNA. Apoi, au bubuit linşajele media programate în laboratoarele TV subordonate PSD, s-a înfiinţat Secţia de Investigare a Magistraţilor şi a apărut dosarul pe numele Laurei Codruţa Kovesi, fosta şefă a DNA. Toate au un element comun: Sebastian Ghiță, mogulul PSD fugit în Serbia de frica justiţiei”, scrie Rise Project pe pagina de Facebook, unde publică şi înregistrarea.