"Cu siguranţă este nevoie de modificarea Legii Sportului, legea de finanţare a sportului românesc. Orice lege este perfectibilă. Am colegi senatori şi deputaţi în comisii care mă vor ajuta în acest sens. Voi discuta pe această temă şi cu predecesorii mei, cu doamna Lipă, cu doamna Szabo. Eu nu caut vinovaţi, ci caut soluţii de rezolvare. Finanţarea sportului şi de către autorităţile locale este o soluţie. Trebuie să încurajăm sportul şi un mod sănătos de viaţă şi trebuie să găsim talente. Este evident că este nevoie de implicarea autorităţilor locale în această activitate", a spus Dunca pentru AGERPRES. 

Acesta nu consideră un dezavantaj faptul că nu a practicat sport de performanţă şi a adăugat că va încerca să rezolve problemele sportului printr-o strânsă colaborare cu foştii mari sportivi ai României. "Nu este un dezavantaj faptul că nu am practicat sport de performanţă. Eu cu siguranţă voi strânge toate gloriile României şi toţi sportivii şi vom dezbate problemele sportului. Pentru că doar împreună, prin comunicare şi colaborare, putem găsi soluţii de rezolvare. Datoria şi responsabilitatea mea este să redau sportului românesc demnitatea şi gloria de altădată", a explicat el. 

Marius-Alexandru Dunca, propus pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului, a primit miercuri aviz favorabil din partea Comisiilor reunite pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. 

Decizia a fost luată cu 22 voturi ''pentru'' şi 12 ''împotrivă''. 

Marius-Alexandru Dunca s-a născut la 19 iulie 1980 şi a absolvit Facultatea de Ştiinţa Materialelor la Universitatea Transilvania Braşov (2004) şi mai multe mastere în: optimizarea Proiectării Utilajelor Tehnologice, la Universitatea Transilvania Braşov (2005), managementul politic, la Institutul ''Ovidiu Şincai'' Bucureşti (2007), protecţia şi managementul mediului la Universitatea Transilvania Braşov (2008), potrivit site-ului www.senat.ro. 

Printre cursurile şi specializările efectuate se numără: auditor în domeniul calităţii Procomunita, Sibiu (2009); curs specializare – introducere în securitatea naţională la Colegiul Naţional de Apărare (2009), expert Achiziţii Publice Versus Project, Braşov (2010), curs specializare – perfecţionare în domeniul relaţiilor internaţionale la Institutul Diplomatic Român (2010-2011), bursă ''Friedrich Ebert'' pentru tineri politicieni la Fundaţia ''Friedrich Ebert'' (2011); curs specializare la Colegiul Naţional de Informaţii Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazu" (2014); curs de specializare în managementul plăţilor în afacerile internaţionale, la Institutul Bancar Român (2015). 

A fost consilier de cabinet parlamentar la Camera Deputaţilor (nov. 2006-nov. 2007) şi consilier de cabinet europarlamentar, la Parlamentul European (dec. 2007-dec. 2008). 

A mai fost director la Diamond Cleaning, Braşov (sept. 2006-mai 2009; nov. 2009-mai 2012). 

Din mai 2012 până în februarie 2014 a fost vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, iar din februarie 2014 până în noiembrie 2015 a fost preşedinte al aceleiaşi instituţii. 

În urma alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016, a obţinut un mandat de senator pe listele PSD, în circumscripţia electorală nr. 8 din Braşov. În această calitate, este vicepreşedinte al Comisiei economice, industrii şi servicii. 

AGERPRES