Obiectivele privind piața muncii

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a precizat că printre obiectivele pe care doreşte să le atingă sunt dezvoltarea serviciilor oferite de Serviciul Public de Ocupare, digitalizarea activităţilor acestuia, îmbunătăţirea relaţiei cu cetăţenii şi cu mediul economic. Social-democratul a participat, joi, la Târgul Locurilor de Muncă şi Orientare în Carieră de la Cluj.

„Dezvoltarea serviciilor oferite de Serviciul Public de Ocupare, digitalizarea activităţilor acestuia, îmbunătăţirea relaţiei cu cetăţenii şi cu mediul economic sunt activităţi continue pentru care mi-am propus atingerea unor obiective concrete.

În aceste sens am participat, astăzi la Cluj, la Târgul Locurilor de Muncă şi Orientare în Carieră. În cuvântul de deschidere, am apreciat numărul mare de tineri prezenţi la evenimente şi interesul acordat ofertelor educaţionale şi pentru locurile de muncă puse la dispoziţie de cei mai mari angajatori din judeţul Cluj”, a scris Marius Budăi, joi pe Facebook.

Accent pe dezvoltarea continuă a competențelor

El a adăugat că anul 2023 este Anul European al Competenţelor și a precizat că s-a pus un accent pe dezvoltarea continuă a competenţelor în dezvoltarea personală şi profesională.

„Prezenţa ridicată a cetăţenilor şi cu precădere a tinerilor demonstrează că aceştia îşi doresc să ţină pasul cu oportunităţile educaţionale şi să beneficieze de oportunităţile de ocupare existenţe.

Am accentuat importanţa dezvoltării continue a competenţelor în dezvoltarea personală şi profesională pentru a putea fi competitiv în mediul dinamic impus de piaţă muncii şi am asigurat participanţii prezenţi de faptul că urmărim în fiecare zi îmbunătăţirea serviciilor oferite. Continuăm activităţile dedicate pieţei muncii”, a completat ministrul Muncii.

Proiecte importante în perioada următoare

Recent, ministrul Muncii a vorbit despre două investiții foarte importante pe care statul le va implementa în perioada următoare. Prima investiție are scopul de a transforma Agenția Națională de ocupare a Forței de Muncă într-un actor activ pe piața muncii, potrivit lui Marius Budăi.

„Ne dorim ca prin acest proiect să creștem capacitatea administrativă a agenției naționale astfel încât să transformăm Agenția Națională într-un actor activ pe piața muncii și să schimbăm viziunea nu numai să fim plătitori de acele subvenții care se acordă pe ucenicie sau pentru tineri, care sunt foarte bune și foarte importante, însă să devenim și activi pe piața forței de muncă, să devenim mobilizatori și să fim astfel acel liant între mediul privat și forța de muncă”, a declarat acesta.

A doua investiție vizează facilitarea accesului persoanelor vulnerabile la servicii de calitate.