Mark Zuckerberg s-a aflat în atenţia opiniei publice atunci când a achiziţionat compania Instagram pentru o sumă ce pare acum meschină:  1 miliard de dolari, în aprilie 2012, scrie portalul Business Insider.

Săptămâna trecută, Instagram a anuntat ca a depaşit Twitter în termeni de utilizatori, care au ajuns la peste 300 de milioane. De asemenea, utilizatorii Instagram sunt în medie de 1.8 ori mai activi decât cei de pe Twitter.

Evaluarea la 35 miliarde dolari este semnificativ mai mare decât cea de 19 miliarde dolari pe care Citi a estimat-o anterior. Instagram a depășit chiar și cele mai multe prognoze conservatoare în privinţa valorii de creștere a utilizatorilor și monetizare. În consecinţă, Citi a crescut ţinta de preţ pentru Facebook la 91 dolari de la 86 dolari.

Citi a făcut cea mai recentă evaluare bazându-se pe estimările privind veniturile viitoare ale Instagram.

În timp ce contribuția financiară Instagram la Facebook este mică, Citi consideră că respectiva companie are potențialul de a grebla în cele din urmă tone de bani din valorificarea audienței și din activele sale. Serviciul câștigă rapid cu agenții de publicitate și va contribui în cele din urmă cu mai mult de "2 miliarde dolari în venituri în marjă mare la nivel de utilizator ", se arată într-o notă.

Analistul Mark May prezice că 2015 va fi anul în care fluxurile de venituri din afara Facebook, de exemplu, Instagram, rețeaua de cautare/tech, WhatsApp, etc., vor ănregistra un avans serios.

Instagram a lansat publicitate în SUA la sfârșitul anului 2013 și a fost imediat capabil să atragă clienți de mare profil, cum ar fi Adidas, Ben & Jerry, Burberry, General Electric, Levi’s, Lexus, Macy, Michael Kors, PayPal și Starwood.

Instagram a lansat de asemenea, produse publicitare peste mări în 2014, lansând campanii pentru branduri din Canada, Australia și Marea Britanie.

Citi estimeaza că produsele publicitare Instagram ar putea genera venituri de până la 2,7 miliarde dolari în 2015.

În cazul în care Instagram începe să producă, achiziţionarea Instagram de către Zuckerberg cu un miliard de dolari va fi cel mai mare chilipir din istoria afacerilor.