O importantă țară din Europa își închide granițele! Este vorba despre Regatul Unit care a anunțat joi, 28 ianuarie, că își va închide granițele pentru nerezidenții care sosesc din Emiratele Arabe Unite, inclusiv din Dubai.

Măsura vine în contextul în care autoritățile de la Londra doresc să evite contaminarea cu noua tulpină a coronavirusului, apărută recent în Africa de Sud.

AFP informează că acestă măsură este aplicabilă și pentru Rwanda și Burundi și că va intra în vigoare vineri, 29 ianuarie, la ora 13:00.

O importantă țară din Europa își închide granițele! Cui nu se aplică interdicția

Într-un comunicat de presă trimis de către Ministerul britanic al Transporturilor este menționat faptul că interdicția nu se aplică cetăţenilor britanici şi irlandezi şi nici persoanelor rezidente, care trebuie totuşi să se supună la întoarcerea în Regatul Unit unei carantine de zece zile.

”Scutirile existente de obicei nu se vor mai aplica, în special pentru călătoriile de afaceri”, a precizat ministerul. Zborurile directe din Emiratele Arabe Unite vor fi, de asemenea, suspendate.

Coronavirusul a făcut ravagii în Marea Britanie

AFP informează că, marți, Marea Britanie a devenit prima ţară din Europa care a depăşit 100.000 de decese cauzate de noul coronavirus, confirmând amploarea crizei pentru această ţară care îşi pune toate speranţele în vaccinare.

Totodată, potrivit bilanţului zilnic al Ministerului Sănătăţii, au fost înregistrate 1.631 de decese suplimentare, crescând bilanţul total al pandemiei la 100.162 de morţi. Numărul cazurilor de COVID-19 înregistrate a fost de 20.089, confirmând declinul din ultimele zile.

Ca și în alte părți ale lumii, acest bilanț este probabil subestimat: numărul deceselor în care Covid-19 este menționat pe certificatul de deces drept cauză suspectă, enumerat în statistica oficială, a depășit 104.000 la mijlocul lunii ianuarie.

Sursa foto: Dreamstime