Mare atenție la aceste fructe! Cunoscutul nutriționist Mihaela Bilic a lansat un avertisment cu privire la o categorie de alimente foarte consumate de unii dintre români, ar care îi pot induce în eroare cu privire la numărul de calorii pe care le dețin.

Este vorba despre fructele uscate și fructele oleaginoase, care reprezintă două categorii de alimente diferite, explica nutriționistul, pe contul său de Instagram.

Mare atenție la aceste fructe! Îngrașă mult mai mult decât credeți

Cu toate acestea, fructele uscate și cele oleaginoase pot fi găsite în același raion al supermarketurilor și de multe ori în același ambalaj.

Ele aduc însă un aport nutrițional complet diferit pentru organism, ambele categorii fiind de fapt o bombă de calorii.

Prin urmare, și unele și celelalte trebuie mâncate cu bucata și în niciun caz nu trebuie făcute excese, subliniază Mihaela Bilic.

”Între fructele uscate și fructele oleaginoase e o diferență de 300 cal. Deși în supermarket sunt puse în cadrul aceluiași raion și de multe ori se găsesc împreună în cadrul aceluiași ambalaj, fructele uscate/deshidratate și fructele oleaginoase sunt 2 categorii de alimente complet diferite.

Fructele uscate (caise, prune, stafide, smochine) sunt de 6-8 ori mai concentrate decât fructele proaspete, conțin în principal glucide (fructoză) și au în medie 250cal/100g.”, a scris nutriționistul.

Care este porția corectă

”Fructele oleaginoase (nuci, alune, semințe, migdale, fistic) sunt un fel de super-food, o esență de nutrienți concentrați într-un volum mic: 40% grăsimi, 30% proteine, 20% glucide și 550-600cal/100g.

E drept că amândouă sortimentele trebuie mâncate cu bucata. Porția corectă este de 4-5 bucăți pentru fructele deshidratate și 8-10 bucăți când vine vorba de migdale, fistic sau sâmburi de nucă. Da, doar atât!”, avertizează Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic este unul dintre cei mai cuoscuți medici nutriționiști din România, făcându-se remarcată în ultimii ani prin sfaturile publice pe care le-a dat cu privire la modul corect de alimentație.