Sfaturi extrem de importante și de luat în seamă ale specialiștilor. Dacă nu le respecți, riști boli extrem de grave. Este sezonul pepenilor și trebuie să profităm din plin de beneficiile acestuia. Atât cel galben, cât și cel roșu au un aport extrem de mare asupra sănătății noastre și este indicat și la diete.

Neatenţia noastră poate transforma însă pepenele din aliat, în adevărat duşman. Este vorba despre greşeala pe care mulţi dintre noi o comitem atunci când consumăm acest fruct binefăcător şi care ne poate ruina sănătatea!

Nu speli pepenele? Rişti să te îmbolnăveşti! Tocmai ai cumpărat un pepene zemos şi abia aştepţi să ajungi acasă să îl consumi. Îl depozitezi repede la frigider, numeri minutele cu papilele gustative înnebunite de anticipare şi apoi îl tai nerăbdătoare şi te răsplăteşti cu dulceaţa sa.

Faptul că, în tot acest proces al răsfăţului culinar, omiţi să speli pepenele te poate costa sănătatea! De unde provine acest pericol? În primul rând, trebuie să ţinem cont că pepenii cresc în câmp, ceea ce îi infestează cu tot felul de dăunători, nocivi pentru sănătatea ta. Mai departe, până ce ajung în plasa de cumpărături, fructele sunt atinse de mai multe persoane, cu preocupări îndoielnice pentru igienă, fie că îi achiziţionezi de la supermarket sau de la producătorii locali. Nu în ultimul rând, trebuie să fii conştientă şi de faptul că te expui riscului de a transfera microbii de pe coaja pepenelui, prin cuţit, în interiorul său, dar şi asupra celorlalte alimente din frigider, atunci când îl depozitezi.

De aici până la infecţii cu E.coli, Salmonella şi chiar hepatita A nu mai este decât un pas.