O fata din București a fost înmatriculată la Academia de Poliție la ordinul ministrului Afacerilor de Interne, după ce inițial fusese respinsă. Mama fetei a făcut reclamație că fata ei a ajuns să facă terapie la un psiholog pentru depresie, după ce a fost respinsă de evaluatori. Aceasta a contestat corectarea lucrării, susținând că fata ei a răspuns corect la întrebări. Potrivit Corpului de Control al Ministrului Afacerilor Interne, deși răspunsurile erau corecte, fata a depășit spațiul alocat. Așadar, și după contestație, fata a fost din nou respinsă.

Nedreptatea a ajuns și la urechile ministrului de Interne, Marcel Vela, iar acesta a hotărât să ia măsuri în această privință. Astfel, la ordinul ministrului, fata a fost înmatriculată la Academia de Poliție.

Ce a spus ministrul Marcel Vela?

„Am aflat în urma sesizării unei mame disperate că fiica ei a ajuns să faca terapie la un psiholog fiind în depresie, dupa ce în septembrie anul trecut, la admiterea în Academia de Poliţie, cineva i-a distrus sufletul, speranţele şi destinul. Desi a răspuns corect la examen, ea a fost respinsă. A contestat corectarea lucrării şi a fost declarată admisă printr-o decizie comunicată oficial de către Academie.

După ce s-a bucurat că i s-a dat dreptate, comisia de contestaţie s-a răzgândit într-un mod incorect şi neregulamentar, asa cum a constatat Corpul de Control al Ministrului Afacerilor Interne, declarând-o din nou respinsă pe motiv că răspunsurile deşi erau corecte… au depăşit spaţiul alocat. Am luat decizia corectă reparând o nedreptate făcută unei copile nevinovate. Poate nu întâmplător, de astăzi, cu o zi înainte de Ziua Unirii, este studentă înmatriculată în anul I la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza“, a declarat, în exclusivitate pentru CAON, ministrul de Interne Marcel Vela.