Ministerul de Interne pregăteşte măsuri privind regimul armelor și munițiilor din România

Din punctul de vedere al lui Marcel Ciolacu, tragedia care a avut loc, miercuri, în Serbia ține și de regimul armelor și munițiilor, pe care Guvernul de la Belgrad a anunțat deja că îl va schimba.

„Ce s-a întâmplat în Serbia ţine şi de regimul armelor şi muniţiilor. Am văzut deja Ministerul de Interne pregăteşte anumite măsuri. Să ne păzim de mitraliere în şcoli, cu toate că România nu are un acces la mitraliere aşa de larg cum există în Serbia, fiindcă am văzut că şi preşedintele Serbiei a spus că o să facă nişte modificări în acel sens, deja intrăm într-o logică anormală.

Sunt ferm convins, în schimb, că Ministerul de Interne va veni cu anumite reguli în ceea ce-i priveşte pe cei care deţin permis de armă în România, ca aşa ceva să nu se întâmple”, a declarat, vineri, liderul social-democraților.

A avut loc un atac armat într-o școală din Serbia, soldat cu nouă decese

Vă amintim că miercuri, 3 mai 2023, a avut loc un atac armat într-o școală din Serbia, soldat cu moartea a nouă persoane. Incidentul a avut loc la școala elementară „Vladislav Ribnikar” din Belgrad. Principalul suspect este un băiat de doar 13 ani, numit Kosta K., care a fost deja arestat.

Potrivit informațiilor transmise de n1info, şeful poliţiei din Belgrad, Veselin Milic, a spus, miercuri, că la ora 08:42 s-a primit un apel la poliţie de la directorul adjunct al acelei școli, care a transmis că au fost împuşcate nouă persoane, printre care opt fete și un băiat.

La faţa locului au fost găsite arme. Suspectul a plănuit atacul de luni de zile. Potrivit lui Veselin Milic, atacatorul plănuia să ucidă copiii şi avea chiar un plan pentru intrarea şi ieşirea din şcoală.

Ce măsuri va lua Executivul pentru a preveni violența din școli?

Tot vineri, în cadrul unei conferințe de presă, premierul României, Nicolae Ciucă, a fost întrebat ce măsuri va impune Executivul după seria de violențe din școlile din România, care au avut loc în ultima perioadă.

„Aștept ca aceste măsuri să fie furnizate de la grupul de lucru al instituțiilor ce au în responsabilitate aceste lucruri, nu le am în momentul de față, nu pot să le comunic”, a fost răspunsul dat de el.