Întrebat dacă i-ar plăcea să ocupe în viitor funcția de ministru al Transporturilor, Marcel Boloș a răspuns că nu exclude această variantă.

Marcel Boloș nu exclude să devină ministrul Transporturilor

„Dacă e să ne raportăm la ce s-a semnat şi s-a încheiat ca şi protocol în coaliţie, este o variantă care corespunde protocolului, este posibil acest scenariu, dar eu am spus-o de multe ori, nu contează persoana mea. De unde ştiţi că nu mi-ar plăcea Finanţele?”, a declarat acesta la Prima TV.

Actualul ministru al Investițiilor și Fondurilor Europene a precizat că a lucrat timp de patru ani în Ministerul Transporturilor, „s-a implicat în atâtea proiecte de infrastructură, dar pe de altă parte, pregătirea lui pe fond este de finanţist, iar de 15 ani lucrează cu fonduri europene”.

Marcel Boloș a fost întrebat, de asemenea, dacă și-ar dori să rămână ministru cu susținerea PSD.

„Având în vedere că de-a lungul timpului am fost susţinut de PNL, nu cred că m-aş simţi confortabil să zbor de la un partid la altul şi depinde demnitatea de om până unde te lasă”, a răspuns el.

Marcel Boloș, despre tensiunile din cadrul coaliției de guvernare

Cât de mari sunt tensiunile dintre PSD și PNL în cadrul Coaliției de guvernare? Marcel Boloș a explicat recent că PSD ar dori să păstreze anumiţi miniştri, în timp ce PNL nu ar vrea renegocierea acestui acord.

“Este prematur de spus ce se va întâmpla cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Eu ştiu că este o coaliţie matură, aşa cum am spus de nenumărate ori, o coaliţie care a dat rezultate în perioada aceasta de guvernare pentru români. Mai înainte aţi afişat o listă lungă de măsuri cu beneficii sociale pentru români, vedeţi, toate acestea sunt decizii guvernamentale, decizii care au fost luate într-o perioadă de criză pentru români, ca semn de solidaritate şi de responsabilitate faţă de români”, a spus Marcel Boloș.

El a ținut să arate cum coaliţia fiind matură, fiind responsabilă, sunt lucruri care se vor decide înainte de termenul fixat în protocol şi se pot schimba foarte multe până la acea dată.

Întrebat dacă ministerul pe care îl conduce va trece la PSD, ce se va întâmpla cu el, Marcel Boloş a răspuns:

“E prematur de spus ce se va întâmpla cu mine. Nu cred că este relevant ce se va întâmpla cu mine. Este relevant ce va întâmpla cu coaliția de guvernare şi cum îşi va duce până la capăt obiectivele pe care şi le-a asumat pentru că la mijloc sunt românii şi deciziile adoptate pentru români şi, mai mult decât atât, responsabilitatea acestor bani europeni pe care îi avem şi care nu se întorc de două ori în istoria noastră, a românilor”, a arătat acesta.