Acţiunile de preluare ale lui Bărbuţ au început în vara anului trecut, când AdePlast a achiziţionat liniile de producţie pentru panouri de polistiren expandat deţinute de compania Zentyss în Buzău şi în Arad. Extinderea companiei a continuat la începutul acestui an cu preluarea licenţelor de producţie a vopselelor Düfa pentru România şi Bulgaria de la grupul german Meffert. Producţia a fost transferată la Oradea şi în primă fază produsele premium ale brandului vor fi importate din Germania.

„Această preluare a fost gândită ca o mutare de şah pe piaţa de produse speciale. Facem publice şi următoarele mutări: dublări ale cifrei de afaceri de la an la an pe acest segment”, a declarat Marcel Bărbuţ. 

Grupul de companii Schomburg este prezent în România din 2005 cu facilităţile de producţie localizate în Ploieşti. Germanii de la Schomburg sunt cunoscuţi pentru dezvoltarea de sisteme complete de produse pentru constructii şi anume:  sisteme de hidroizolaţii, sisteme epoxidice, sisteme de reparatii şi aditivi pentru betoane şi mortare. Printre mărcile Schomburg care vor intra în portofoliul Adeplast se numără Aquafin CJ – sistem de etanşare rosturi, Combiflex – sistem de etanşare pivniţe şi subsoluri, Thermopal – sistem renovare/asanare, Cristallit – adezivi speciali pentru piatră naturală şi Aquafin 2K/M – adezivi speciali flexibili pentru terase şi balcoane.  

„Prin preluarea producţiei şi distribuţiei produselor şi sistemelor Schomburg sfera noastră de competenţe se extinde pe o nişă pe care intenţionam să ne dezvoltăm rapid. Cu produsele marca Schomburg vizăm un nivel al business-ului de peste 700.000 euro în primul an de activitate” a mai menţionat Marcel Bărbuţ.

AdePlast tocmai a finalizat programul investitional de dezvoltare de peste 23 de milioane de euro demarat anul trecut, prin care viza înglobarea producţiei de mortare uscate, vopsele şi tencuieli decorative şi polistiren expandat pe toate cele trei platforme industriale ale companiei din Oradea, Ploieşti şi Roman.
Marcel Bărbuţ ocupă poziţia 140 în ultima ediţie a TOP 300 Capital, cu o avere estimată la 40 mil. euro, în urcare faţă de anul precedent.