„Aproape 1,5 milioane de persoane au defilat cu ocazia zilei de 1 Mai", Ziua Muncii, a precizat poliţia într-un comunicat citat de agenţia de presă Interfax. Manifestanţii au defilat în Piaţa Roşie, în apropiere de zidurile Kremlinului, având în mâini drapele şi baloane. În 2016 şi 2015, numai 100.000 de persoane au participat la Moscova la această mare paradă, conform cifrelor poliţiei.

"Pentru mine, este o sărbătoare nemuritoare", a declarat pentru AFP Vladimir Nikolaievici, fost comandant al armatei ruse, venit să defileze în uniformă. Unii manifestanţi au afişat drapele comuniste şi portrete cu Lenin, în sunet de fanfară. Alţii au strigat sloganuri împotriva guvernului, aşa cum a făcut şi Vladislav Riazanţiev, unul dintre liderii mişcării 'Blocul de stânga'. "Suntem împotriva (preşedintelui rus Vladimir) Putin, însă nu împotriva sa ca persoană", a explicat el pentru AFP.

În total, circa 2,6 milioane de persoane au defilat în toată ţara în această zi internaţională a muncii, sărbătoare în Rusia, conform autorităţilor.
Agerpres