Aflat la Antena 3, ministrul Sănătății a precizat că a trimis Corpul de Control al ministrului de două ori pentru a face o evaluare. Mai mult decât atât, acesta a precizat că speră ca managerul spitalului să fie schimbat.

„Ne-am sesizat, am şi trimis Inspecţia Sanitară de Stat, a făcut evaluările, s-au dat şi amenzi. Acolo este o neacordare de asistenţă medicală, dincolo de condiţiile improprii. Chiar şi ieri şi astăzi acolo am trimis şi Corpul de Control al ministrului, care va face o evaluare.

Avem acolo discuţii despre o acreditare a Autorităţii Naţionale de Management şi Calitate în Sănătate pentru o unitate medicală care nu prezintă nicio condiţie pentru desfăşurarea activităţii medicale. Am repetat de multe ori, avem un management defectuos în foarte multe unităţi medicale, reforma în sănătate trebuie să aducă o coordonare a activităţii medicale la Ministerul Sănătăţii’, a declarat Nelu Tătaru vineri seară, într-o emisiune la Antena 3.

Nelu Tătaru a mai spus că a avut discuții cu preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin privind demiterea managerului spitalului.

„Am avut o discuţie, a venit propunerea şi din partea lui şi din partea noastră pentru demiterea doamnei manager. (…) Eu sper ca acel manager să fie schimbat”, a spus Tătaru.

Ministrul a mai precizat că persoanele din imagini sunt persoane infectate cu coronavirus și nu pacienți cu afecțiuni psihice.

„Erau pacienţi infectaţi COVID-19, din ce am putut vedea, nişte pacienţi neglijaţi, ceea ce nu trebuie să existe într-un sistem medical”, a spus ministrul la Antena 3.

Managerul recunoaște problema din spital

„Știm că este mizerie în spital, recunoaștem ce se întâmplă în spital. Eu sunt managerul arătat cu degetul, care ocupă acest post de câteva săptămâni, sunt probleme vechi. Spitalul are datorii de miliarde, nu s-au făcut investiții de 30 de ani, clădirea e din 1957, insalubră de-a dreptul.

În 20 septembrie m-am adresat Ministerului Sănătății cerând un spital modular.

În Caraș-Severin, până acum o săptămână erau doar două spitale Covid – cel din Reșița și cel din Caraș. Secția de penumologie unde sunt făcute fotografiile a fost mărită la capacitatea maximă de 70 de paturi din vară, atunci când nu eram director.

Pe acea secție au fost preluați toți pacienții cu Covid de toate categoriile, indiferent de vârstă și patologii, cu afecțiuni renale, cardiace, inclusiv cu afecțiuni psihice. Sunt categorii de pacienți care ar trebui tratați cu îngrijiri speciale.

Condițiile nu sunt cele mai bune. Avem personal medical redus, pe jumătate bolnav, care intră în ture de dimineață până seara. Aceiași medici se succed la două zile pe liniile de gardă”, a explicat managerul Alina Stancovici.

Sursă foto: Inquam Photos / Alex Nicodim