Mama fetiței de 12 ani a fost eliberată. Ea a stat peste 12 ore la audieri, însă polițiștii i-au dat drumul pentru că „nu au rezultat acte care să o implice în mod direct în moartea copilei”.

Femeia a venit azi noapte în țară cu autocarul pentru audieri. Aceasta a fost preluată de la Vama Nădlac de către mascați. Ea a mărturisit încă de atunci, în fața camerelor de filmat, că iubitul ei ar fi cel care ar fi ucis-o pe fetiță.

Dacă inițial, în Spania, când a fost luată la întrebări de către colegi, mama a susținut că nu a ştiut nimic despre crimă, acum a dat alte informații.

Femeia l-a indicat pe iubitul ei ca fiind vinovat

Femeia a susținut că iubitul ei, cel mai probabil, a ucis-o pe fetița de 12 ani în aprilie, cu câteva zile înainte ca cei doi să plece în Spania.

„Așa le-am zis și anchetatorilor. Când a plecat fata cu mine, că a zis pleacă la taică-su în dimineața aia, la 4 jumătate, când m-am dus eu cu mama la scări… Și după aia, când vin acasă, era la Luica, mă aștepta acolo la noi, aproape de casă. Eu am venit pe la 1-2-3…”, a declarat aceasta despre crima din Berceni.

Mama copilei a indicat momentul în care s-a produs crima

Ea a susținut că a doua sau a treia zi a plecat în Spania. Întrebată dacă în tot acest timp a stat cu cadavrul fetiței în casă, femeia a declarat: „Eu atunci cred că a omorât fata mea, pe cuvântul meu. Că altfel nu îmi dau seama. Că n-avea cum să o omoare acuma când a fost în țară”.

Tribunalul Bucureşti a emis un mandat de arestare pe numele partenerului femeii, Marcel Șerbiuc. El este principalul suspect în cazul acestei crime, şi a fost dat în urmărire internaţională. Marcel Ilie Serbiuc ar fi părăsit ţara pe 14 aprilie, cu destinaţia Spania, că mai apoi să se întoarcă în România pe 10 mai. Ulterior, ar fi ajuns pe teritoriul Olandei.  Conform procedurii, Șerbiuc poate fi arestat imediat de poliţia statului în care este găsit. Un judecător va analiza cauza şi va decide sau nu trimiterea lui în România.

Amintim că dispariţia copilei a fost semnalată de tatăl ei pe 3 mai. Imediat, poliţiştii au mers împreună cu acesta la bunica maternă, singura adresă pe care bărbatul o ştia. Au primit indicii că adolescenta, mama ei şi concubinul acesteia s-ar afla în Suceava. Anchetă pentru omor este în plină desfăşurare.