Terrence Malick va prezenta filmul "To the Wonder", cu Ben Afleck, Rachel Weisz, Javier Bardem, iar Brian de Palma, "Passion", cu Rachel McAdams. Takeshi Kitano va propune pelicula "Outrage Beyond", iar Marco Bellochio, "Bella Addormentata".

În competiţie vor intra în total 17 filme, la care se va adăuga, ca de obicei, o peliculă surpriză, anunţată în ultimul moment. Juriul va fi prezidat în acest an de regizorul american Michael Mann, iar printre membrii lui se numără topmodelul Laetitia Casta, cineastul italian Matteo Garrone şi actriţa britanică Samantha Norton.

Pe 8 septembrie, la închiderea celei de-a 69-a ediţii a Festivalului de la Veneţia, al cărui director este Alberto Barbera, juriul va decerna Leul de Aur celui mai bun film şi Cupa Volpi pentru cel mai bun actor şi cea mai bună actriţă.

Printre filmele în afara competiţiei şi cele documentare se numără 50 de premiere mondiale. Contrar ultimului Festival de la Cannes, criticat pentru absenţa filmelor realizate de femei, la Veneţia vor fi prezente 20 de regizoare, dintre care patru în competiţie. Filmul indiencei Mira Nair, thrillerul politic "The Reluctant Fundamentalist", va rula în deschidere, pe 29 august.