„Proiectele derulate de Ministerul Transporturilor au în vedere: autostrada Comarnic-Braşov, Sibiu-Piteşti, Ploieşti-Buzău-Focşani, centrura de sud şi cea de nord a Bucureştiului, ambele în regim de autostradă, autostrada Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni”, a spus Boc.
El a mai arătat că Ministerul Economiei va realiza în regim de parteneriat public-privat hidrocentrala de la Harniţa Lăpuşteşti, cu o valoare de 1,1 miliarde euro, reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă, cu o valoare de 4 miliarde euro, termocentrala Doiceşti, de 700 milioane euro şi proiectul AGRI (Azerbaidjan-Georgia-România), interconector de gaze.
„Ministerul Mediului va realiza în colaborare cu Ministerul Agriculturii Canalul Siret-Bărăgan, cu o valoare de 200 milioane euro. Ministerul Dezvoltării are de realizat proiectul Eco din cartierul Ghencea unde pe 100 hectare vor fi construite 10.000 locuinţe. În plus, va relua proiectul Esplanada, cu o valoare de 800-900 milioane euro. În parteneriat cu Ministerul Transporturilor va realiza două proiecte ce vizează Canalul Dunăre-Bucureşti şi podul rutier peste Dunăre între Brăila şi Tulcea”, a precizat Boc.
Ministerul Sănătăţii va răspunde de realizarea celor şase spitale regionale şi de contruirea centrului de sănătate Ana Aslan.
„Ministerul Justiţiei are în vedere realizarea în parteneiat public-privat a unui penitenciar după modelul anglo-saxon”, a mai arătat Boc.
El a precizat că fiecare ministru va trebui ca în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare va trebui să prezinte un grafic de implementare a fiecărui proiect.