Cel mai bogat om din Rusia, Oleg Deripaska, se afla in dicutii cu producatorul auto General Motors in privinta cumpararii marci auto Hummer. Magnatul rus a analizat situatia Hummer care trece printr-o perioada dificila deoarece a devenit „sinonim cu excesul de combustibil” si a produs daune de imagine companiei in conditiile in care consumatorii solicita motorizari cu un consum redus.

General Motors are in plan sa castige aproximativ 4 miliarde de dolari de pe urma vanzarii de active, iar in acest sens a angajat Citibank pentru a analiza cele mai bune solutii pentru brandul Hummer. Vanzarile brandului au scazut in prima jumatate a anului cu 40% fata de perioada similara a anului 2007.

Mai mult chiar, CEO-ul GM, Rick Wagoner, a declarat ca in acest moment exista discutii si companii intersate de cumpararea unor active dar nu se asteapta la incheierea unei afaceri prea curand.

Miliardarul rus Oleg Deripaska, care are o avere estimata la 28 miliarde de dolari, si-a castigat banii din afaceri cu aluminiu insa este implicat si in industria auto. Acesta controleaza producatorul rus de automobile GAZ si a achizitionat de curand o participatie in cadrul producatorului canadian de piese auto Magna International. Deripaska detine astfel 20% din Magna, participatie pentru care a platit 1,54 miliarde de dolari.

Se pare ca Oleg Deripaska s-a aratat interesat si de achizitionarea brandurilor Jaguar si Land Rover de la Ford. Acestea au fost insa vandute catre compania indiana Mahindra & Mahindra.

Sursa: The Guardian